Γενικές συμβουλές γιά την συντήρηση του εκτυπωτή σας
Posted by      20 Dec, 2023     Blog
Γενικές συμβουλές γιά την συντήρηση του εκτυπωτή σας

Τα περισσότερα μελανοδοχεία (inkjet) και toner μπορούν να γεμιστούν πολλές φορές, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής του μελανοδοχείου μπορεί να παραταθεί ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες συντήρησης.

Κρατήστε τον εκτυπωτή σας καθαρό – Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τακτικά τον εκτυπωτή και κλείστε τους δίσκους τροφοδοσίας χαρτιού όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Όπως και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται σε σημείο με υψηλή υγρασία, πολύ σκόνη ή πολύ ζέστη.

Όταν δεν χρησιμοποιείται, καλύψτε ολόκληρη τη μονάδα εκτυπωτή με ένα πανί ή ένα πλαστικό κάλυμμα. Εάν διαθέτετε έναν μεγάλο εκτυπωτή που χρησιμοποιεί toner, καλό είναι να τον απενεργοποιείτε πλήρως όταν δεν τον χρειάζεστε.

Όταν τύχει και «μπλοκάρει» μια σελίδα, μην την τραβάτε. Κάντε τα βήματα που περιγράφει το βιβλίο οδηγιών.

Χρησιμοποιήστε τον εκτυπωτή σας τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Κάθε εκτυπωτής διαθέτει λειτουργία συντήρησης που ελέγχει αυτόματα ολόκληρη τη μονάδα για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν καλά.

Εκτελέστε τη συντήρηση του εκτυπωτή κάθε 1 ή 2 μήνες. Καλό είναι τα μελάνια να παραμένουν πάντα στη συσκευασία τους, μέχρι τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε, και προσέξτε την ημερομηνία λήξης του κάθε ενός.

Αποφύγετε φθηνά ή αναπληρωμένα δοχεία μελάνης και τόνερ – Μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση του εκτυπωτή και την ποιότητα των εκτυπώσεων σας.

Ο εκτυπωτής, το μελάνι και το χαρτί πρέπει να βρίσκονται σε συνθήκες που να μην τα αλλοιώνουν.

Αποφύγετε το φτηνό χαρτί – Η χρήση φτηνών χαρτιών, χαμηλής ποιότητας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα εκτύπωσης και να προκαλέσει εμπλοκές χαρτιού. Κάθε εμπλοκή χαρτιού προκαλεί φθορά στο μηχανισμό του εκτυπωτή, και όταν το μελάνι δεν απορροφάται σωστά έχουμε πιθανή φθορά στην κεφαλή της συσκευή σου.

Ελέγξτε το χαρτί – Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε χαρτιά που είναι λυγισμένα, διπλωμένα, σχισμένα ή χρησιμοποιημένα στο παρελθόν, καθώς επηρεάζουν την τελική έξοδο εκτύπωσης. Να αποθηκεύετε πάντα χαρτιά σε περιβάλλον χαμηλής υγρασίας.

Καλό είναι να μην βγάζετε τον εκτυπωτή από την πρίζα όταν αυτός εκτυπώνει, ακόμα και αν έχει μπλοκάρει και δεν σταματάει. Αφαίρεσε τα φύλλα από το συρτάρι τροφοδοσίας ώστε να μην εκτυπώσει περισσότερο.

Oι εκτυπωτές έχουν ένα όριο στις σελίδες που δέχονται στο συρτάρι ή την υποδοχή τους. Προσπαθείτε να μην το ξεπεράσετε. Το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε «μάσημα» των σελίδων, και κατά συνέπεια φθορές στο σύστημα τροφοδοσίας χαρτιού. Ποτέ μη θέτετε σε λειτουργία τον εκτυπωτή όταν γνωρίζετε ότι το μελανοδοχείο είναι άδειο.

Κρατήστε τους οδηγούς και το λογισμικό του εκτυπωτή σας ενημερωμένο – Οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και λογισμικού συχνά εισάγουν διορθώσεις, βελτιώσεις και άλλες σημαντικές αλλαγές. Επομένως, η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή και του λογισμικού από τον ιστότοπο του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας θα διασφαλίσει ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εκτυπωτή σας.

Comments

Log in or register to post comments